zondag

22:44 > The Australian Pink Floyd Show

Wat een gek idee, een covergroep zo hoog op de affiche van een festival zetten. Maar niet iedereen lust natuurlijk Metallica, en de melodieuze kracht van Pink Floyd blijft even aantrekkelijk als ooit. De tent is dan ook drievierden gevuld met bijwijlen erg jong volk. Dat kent, het kan bijna niet anders dan uit de platen van hun ouders, alle werk van Pink Floyd, ook de nummers van voor Dark Side of the Moon. Het krijgt die in meestal zeer lang uitgesponnen versies die de platen verder trouw volgen, inclusief de zwerkende gitaarlijnen. Raar, maar zeer genietbaar, tot en met het daverende slot 'Another brick in the wall' en 'Comfortably numb'.

Reacties:
The australian PF is de beste "coverband" en verdient een topplaats op het hoofdpodium van Werchter 2008. Ik ben er zeker van dat ze alleen ook het sportpaleis kunnen vullen. Beethoven en Mozart komen toch ook hun eigen muziek niet spelen, waarom zou dan een uitstekend "orkest" recente klassieke muziek niet mogen uitvoeren op topniveau? De muzikanten zijn van een even hoog niveau als de originelen, die deze band trouwens zelf ook erg apprecieren.
 
Ik heb al schitterende coverbands gezien : Randy Hansen (Hendrix),Muffin men (Zappa).Als je de kans hebt , zeker gaan !!
 
Een reactie posten



<< Homepage