maandag

01:35 > Faithless

Afsluiten met Faithless is een certitude: een groot deel van het publiek zal zeker een deel van hun show blijven hangen om te dansen, de laatste drankbons soldaat te maken en met een positieve boodschap van Maxi Jazz in de oren naar huis te keren.


De grootste hits, 'Insomnia' en 'God is a dj', klonken wat schril en uitgekauwd; het waren minder bekende nummers als 'What about love' die het feest aanzwengelden. En als de show al harder begon dan we van Faithless gewoon zijn, dan werd Rock Werchter 2007 afgesloten met twee van de zachtste nummers van de band: 'Muhammad Ali' en 'Salva mea'.

 1 reacties

00:42 > Tori Amos

Wat is Tori Amos mager geworden! Als ze, met sluik bruin haar het podium opwandelt, herkennen zels veel fans haar niet meteen. Pas toen ze achter de piano ging zitten en 'Cruel' inzette, kreeg iedereen door dat zij het was. Het haar bleek even later, toen ze haar groene jurk inruilde voor een zilverlame gevalletje, een pruik, maar ondanks die verkleedpartijen was het eerste deel van haar set in mineur, met niet echt opbeurende songs als 'Teenage hustling'.


Buiten de tent zat veel volk het optreden te volgen, maar toch aanzienlijk minder dan Amos een paar jaar geleden zou hebben getrokken. 'Cornflake girl' was een welkome afwisseling qua toon en tempo, met een mooi stukje improvisatie op piano, maar daarna dreinde Amos weer in hetzelfde register verder. Een erg vlak optreden, ondanks de ijle hoogten die de stem van Amos steeds weer opzocht.

 0 reacties