vrijdag

00:19 > Bjork

Soms gaat ons Ijslands elfje wat te ver. Dan zoekt ze onmogelijke ritmepatronen of wordt haar zang een schreeuwkoor. In Werchter was het vaak van dat: te veel nieuwe songs steunden op verstoorde beats, en boden heel weinig harmonisch genot. Met een koor van tien blazers werden soms wel mooie sferen geschapen, maar te veel voelden we ons getuige van een experiment en niet van een feest. Niettemin: het podium hing vol wonderlijke vlagjes, 'All is full of love' zat helemaal goed, en een nieuwe song als 'Wanderlust' bleef wel binnen aangename grenzen. Bjork blijft een grote madame, maar in Werchter had ze het publiek helemaal niet mee. (Vpb)

Reacties:
Eigenlijk is Vpb's verwijt dat Björks optreden niet harmonisch genoeg was? De verstoorde beats zaten zeer lekker (en lekkerder dan op vorige optredens) en haar stem was extreem goed gisteren.

Zelfs als 'fan' ben je blij 'All Is Full Of Love' te horen, maar klaag je niet bij de Freak/Hyperballad-mash-up of de dreunende beat onder Declare Independence.

Mits een open geest en een ander publiek, werd dit optreden vast en zeker naar waarde geschat.
 
Dit kan ook als beschrijving dienen van haar laatste CD 'Volta', IMHO. En ik ben dan nog wel een fan (maar ik heb het concert niet gezien).
 
Een reactie posten



<< Homepage