zaterdag

00:31 > Pearl Jam


Eerst en vooral: Eddie Vedder is uitstekend bij stem. Dat is de voorbije tien jaar wel anders geweest. Er was een tijd dat het grunge-icoon slechts over een flets doorslagje van zijn ooit zo machtige oerschreeuw beschikte.

Die brul, die grom, komt in Werchter weer van diep vanbinnen. Zeker tijdens de vele songs uit het debuut 'Ten' schiet het kippenvel ons over de armen: 'Once', een met lange, spectaculaire gitaarsolo's overladen 'Even flow' en een hitsig 'Porch' zijn heerlijke nostalgietrips voor al wie ouder dan dertig is. De setlist is bijna perfect: veel publieksfavorieten ('Animal', 'Corduroy', 'Why go', 'Betterman') wat niet toevallig ook de beste songs van de groep zijn. Het concert heeft een sterke politieke dimensie. Vedder roept dat de groep terug naar de VS vliegt om er orde op zaken te stellen in het Witte Huis. 'Elderly woman' wordt opgedragen aan de minderbedeelden
in Amerika wiens kinderen in Irak vechten. De zanger vertelt ook over een goede vriend die gehandicapt uit de oorlog kwam. Hij roept iedereen op om als een sterke internationale stem te protesteren tegen de regering Bush.

Ver na middernacht schiet de beroemde gitaarintro van 'Alive' de nacht in. Werchter brult mee, als uit 1 krachtige mond. (svs)

Reacties:
Pearl Jam in het Sportpaleis was schitterend, maar wat ze ons gisteren op Werchter gegeven hebben ging nog een stapje verder.
De cocktail van het speelplezier en de energie die de groep uitstraalde, Eddie Vedder die echt wel in topvorm was (hoewel hij zelf vond dat z'n stem het wat liet afweten)en het fantastische publiek maakte hun eerste passage op Werchter memorabel(ja, ik heb er al twee keer gestaan toen de groep forfait moest geven.

Eddie, Matt, Mike, Stone en Jeff, bedankt en tot volgende jaar.
 
De magische momenten van samenzang tijdens het concert in Antwerpen heb ik jammer genoeg gisteren niet teruggevonden, maar dit lag dan enkel aan de plaats waar het concert plaatsvond, niet aan de groep zelf. Pearl Jam was magistraal, perfekt gewoon. Er staat met hen een echte band op het podium, met stuk voor stuk fantastische muzikanten. En met Eddie Vedder hebben ze een charsmatische en zeer sympathieke frontman. De headliner bij uitstek voor Werchter!
In de eerste rijen stonden nog heel wat verdwaalde pubers na het concert van de Arctic Monkeys, jammer dat zij slechts oppervlakkig een paar hits kenden van Pearl Jam, en zo de sfeer vooraan wat dempten.
 
'In de eerste rijen stonden nog heel wat verdwaalde pubers na het concert van de Arctic Monkeys, jammer dat zij slechts oppervlakkig een paar hits kenden van Pearl Jam, en zo de sfeer vooraan wat dempten.'

Komaan zeg. Is werchter dan al niet meer bedoeld voor jonge mensen? Wij klagen toch ook niet over de 40plussers die verveeld staan te kijken tijdens de optredens van de arctic monkeys en bloc party.
En sinds wanneer moet je liedjes klakkenloos van buiten kennen om te tonen dat je een groep goed vindt?
Ik vond pearl jam fantastisch! en ja, ik ben 15.
Dus deze opmerking was echt belachelijk; een zielige poging om toch maar eens te kunnen klagen over de jeugd, de pubers, enz..! groetjes, lara.
 
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
 
Een reactie posten



<< Homepage